Contact

Witte uitbloei is witte uitslag op muren. Door witte uitbloei ziet een huis er minder mooi uit.


Wat is witte uitbloei?

Witte uitbloei is witte uitslag op muren en dit wordt veroorzaakt door vocht. In het metselwerk zitten zouten en als deze in contact komen met de buitenlucht dan gaat dit zich binden met koolstofdioxide. Vervolgens gaan de zouten zich kristalliseren tot een witte waas. De kans op witte uitbloei is het grootst wanneer het tijdens het metselen en voegen erg vochtig is. Dit komt veel voor bij nieuwbouwwoningen.

Waarom is witte uitbloei verwijderen nodig?

Met de grootste zorg heb je bakstenen uitgezocht voor jouw nieuwe huis of kantoorpand. Dan ineens, na het bouwen, verschijnen er witte vlekken op de buitenmuren. Eeuwig zonde! Een huis moet ook aan de buitenkant mooi zijn. Het laten verwijderen van witte uitbloei is een goede investering. Het beste is om de witte uitslag eerst even te laten rusten en kijken of het door regen vanzelf verdwijnt. Als de witte uitbloei zichtbaar blijft is het raadzaam om het te laten verwijderen door een professional. Onze mooimakers helpen je daar graag bij verder!

Welke methode van witte uitbloei verwijderen gebruiken wij?

Wij hebben dé oplossing voor dit veel voorkomende probleem. Wij verwijderen de witte uitbloei met organisch sulfaminezuur. Dit is een milieuvriendelijk organisch zuur waar geen zoutzuur en fosforzuur inzit. Onze SCN mooimakers gebruiken dus géén schadelijke stoffen.

Om het mooiste resultaat te behalen, gebruiken wij producten van Gevelproducten Benelux. Wij kunnen tot 1 jaar na oplevering van een bouwproject de witte uitbloei (in de meeste gevallen) voor 100 % verwijderen.

Wat zijn de resultaten van witte uitbloei verwijderen?

Witte uitbloei maakt een (nieuwbouw) woning een stuk minder mooi. Wij zorgen ervoor dat jouw buitenmuren weer mooi zijn. Daarnaast is het permanent verwijderen van witte uitbloei een goede investering. Laat onze SCN mooimakers binnen 1 jaar na oplevering witte uitbloei verwijderen en je hebt 100% resultaat. Daarnaast is het ook slim om vervolgens jouw muren te impregneren als beschermlaagje van de buitenmuren.

Wij vinden het belangrijk dat klanten tevreden zijn. En we zijn altijd eerlijk. Als we zien dat er
aanvullende werkzaamheden nodig zijn, dan melden we dit en geven jou een passend advies.


Waarom is impregneren nodig?

Door te impregneren/hydrofoberen worden gevels en daken waterafstotend gemaakt. Het biedt bescherming tegen doorslaand vocht. Als water doordringt dan kan dit schade opleveren zoals vochtplekken in muren. Het impregneren/hydrofoberen maakt het niet alleen waterafstotend, het beschermt ook tegen vorstschade. Bij gevels die niet zijn geïmpregneerd trekt water in de muur en dit kan bij vriesweer gaan uitzetten en dit kan weer barsten en scheuren veroorzaken. En dat wil je natuurlijk niet!

Offerte aanvragen?

Persoonlijke aandacht vinden wij belangrijk. Wanneer je een offerte aanvraag doet, komt een SCN mooimaker bij je langs om persoonlijk kennis te maken. Vervolgens maken we een scherpe en duidelijke offerte om de gehele woning mooi te maken!

ZOEK CONTACT