Contact

Impregneren is het doordringen van een materiaal met een andere stof.

Wat is impregneren?

Veel klanten vragen ons wat nou het verschil is tussen impregneren/hydrofoboberen. Impregneren is het doordringen van een materiaal met een andere stof. Door te impregneren kun je materialen bijvoorbeeld waterafstotend, schimmelwerend of graffitiwerend maken.
Hydrofoberen wil zeggen dat je materiaal waterafstotend maakt. Met andere woorden: hydrofoberen is het impregneren met een waterafstotend middel.

Waarom is impregneren nodig?

Door te impregneren/hydrofoberen worden gevels en daken waterafstotend gemaakt. Het biedt bescherming tegen doorslaand vocht. Als water doordringt dan kan dit schade opleveren zoals vochtplekken in muren. Het impregneren/hydrofoberen maakt het niet alleen waterafstotend, het beschermt ook tegen vorstschade. Bij gevels die niet zijn geïmpregneerd trekt water in de muur en dit kan bij vriesweer gaan uitzetten en dit kan weer barsten en scheuren veroorzaken. En dat wil je natuurlijk niet!

Een ander voordeel van impregneren is dat je gevel en dak langer mooi blijft. Mossen, algen en ander vuil kunnen zich minder goed nestelen. Als er toch vuil op de muren achterblijft dan kun je dit weer gemakkelijk verwijderen. Dit gaat vele malen makkelijker dan bij gevels en daken die niet zijn geïmpregneerd. Daarnaast kan impregneren/hydrofoberen de levensduur van gevels en daken verlengen. Het is ook een waardevermeerdering voor jouw woning.


Welke methode van impregneren gebruiken wij?

Er zijn verschillende methoden om te impregneren/hydrofoberen. Wij gebruiken hiervoor een door ons speciaal ontwikkelde techniek. We hebben namelijk een eigen impregneeraanhanger ontwikkeld waardoor de dagproductie gemiddeld 2 keer zo hoog ligt dan bij onze concurrentie.

Wij onderscheiden twee manier van impregneren. De eerste methode is door een impregneermiddel op waterbasis over de gevel te gieten (hydrofoberen). De tweede manier is door het aanbrengen van een impregneerpasta met een kwast of roller. Elke klus vraagt om een andere aanpak.

Bij het impregneren/hydrofoberen maken wij gebruik van Gevelproducten Benelux. Deze producten zijn onzichtbaar, sterk waterafstotend en bijzonder duurzaam. Het dringt diep door in poreus metselwerk en vormt een sterke hydrofobe bescherming die weerbestendig is.

Wat zijn de resultaten van impregneren?

Door te impregneren/hydrofoberen zorg je voor een goed onderhoud aan muren. Het levert veel op. Zo maakt het jouw gevel waterafstotend en het beschermt tegen waterschade. Voordat je aan de slag gaat met impregneren/hydrofoberen, is het belangrijk dat je eerst de gevel of het dak laat reinigen. De gevels moeten namelijk eerst helemaal schoon gemaakt worden voordat onze mooimakers kunnen beginnen met impregneren/hydrofoberen.

Hoelang duurt impregneren?

Het impregneren/hydrofoberen van gevels en daken is zo gebeurd! Het aanbrengen gaat in een redelijk snel tempo en zorgt voor weinig overlast.
De specifieke tijd is afhankelijk van de totale oppervlakte die we moeten behandelen. Onze impregneermiddelen zijn kleurloos, dus na het aanbrengen is er geen verschil te zien.

Jarenlange ervaring

Onze SCN mooimakers zijn dé experts in het impregneren/hydrofoberen. Wij hebben hierin jarenlange ervaring en we hebben een sterk (en stoer) netwerk. We helpen jou graag bij het impregneren/hydrofoberen van jouw woning of kantoorpand. Onze mooimakers vinden het belangrijk dat jij tevreden bent. Er is geen klus te groot en geen klus te klein voor ons. Op elke vraag hebben wij een passend antwoord of advies.

Offerte aanvragen?

Persoonlijke aandacht vinden wij belangrijk. Wanneer je een offerte aanvraag doet, komt een SCN mooimaker bij je langs om persoonlijk kennis te maken. Vervolgens maken we een scherpe en duidelijke offerte om de gehele woning mooi te maken!

ZOEK CONTACT