Contact

Gevelreiniging

Ben je niet tevreden over hoe jouw gevel eruitziet? Mooi! SCN mooimakers is gespecialiseerd in gevelreiniging. Wij maken jouw gevel weer mooi!

Jouw gevel reinigen: hoe doen we dat?

Gevelreiniging is een van de specialistische reinigingsdiensten van SCN. Door onze jarenlange expertise kunnen we vooraf bepalen wat de juiste aanpak is voor jouw gevel. Elke klus is bij onze mooimakers in goede handen. Met de juiste materialen en reiniging met gepaste druk maken wij iedere gevel weer mooi.

waarom is gevelreiniging nodig?

Door vervuiling ziet jouw gevel er minder mooi uit. Deze vervuiling wordt veroorzaakt door de natuur of door mensen. Bij natuurlijke vervuiling kun je denken aan regen en wind. Maar ook mos is een veelvoorkomende natuurlijke vervuiler. Vervuiling veroorzaakt door mensen is bijvoorbeeld aanslag dat ontstaat door uitlaatgassen. Door deze vervuiling komt er aanslag op gevels, zoals groene aanslag of witte aanslag.

Met gevelreiniging zien jouw gevels er weer mooi uit! Gevelreiniging draagt ook bij het voorkomen van toekomstige schade. Als er bijvoorbeeld mos groeit op de gevel dan zal dit bij vorst uitzetten. Vervolgens veroorzaakt dit vorstschade waardoor je gevel kan gaan scheuren. En dat wil je natuurlijk niet!

Welke methode van gevelreiniging gebruiken wij?

Er zijn verschillende manieren om een gevel te reinigen. Meestal reinigen we met hogedruk water, op basis van 350 bar en een hitte van 95 graden. Deze manier van reinigen gebruiken we ook voor het reinigen van terrassen, stoepen en daken.

Wat betekent reinigen met hogedruk water?

Onze mooimakers reinigen over het algemeen de meeste gevels met heet water onder hoge druk. Op basis van 350 bar en een hitte van 95 graden wordt vervuiling verwijderd. Moeiteloos worden vuiligheden als mossen, algen, atmosferische vervuiling en korstmossen gereinigd. Deze manier van reinigen gebruiken we ook voor het reinigen van daken, terrassen en stoepen. Onze SCN mooimakers beschikken over veel ervaring om elke mooimaak klus te klaren. Iedere klus is anders. Ze maken zelf de inschatting hoeveel druk en temperatuur er nodig is om jouw gevel weer mooi te maken.

Wat houdt de methode hogedruk stoom in?

Een andere methode om te reinigen is hogedruk stoom, op basis van 250 bar en 140 graden hitte. Deze manier van stoom reinigen gebruiken wij meestal bij monumenten en oudere gebouwen. De stoom zorgt voor een thermoshock effect waardoor we organisch vuil doeltreffend verwijderen, zonder de gevel te beschadigen. Voor deze werkzaamheden is expertise nodig en dat mag niet verward worden met het “normale” hogedruk water reinigen. Stoomreiniging is een specialistische dienst en hiervoor is vakkennis vereist. Al onze mooimakers zijn gecertificeerd (SteamPLUS operator).

Wat zijn de resultaten van gevelreiniging?

De resultaten van gevelreiniging zijn altijd mooi! Door het reinigen van gevels, staat jouw woning of kantoorpand er weer beeldschoon bij. Wij vinden het belangrijk dat klanten tevreden zijn. En we zijn altijd eerlijk. Als we zien dat er klein voegwerk of herstelwerkzaamheden nodig is, dan melden we dit en geven jou een passend advies. Ook na de gevelreiniging, adviseren wij graag over het impregneren van gevels.

Offerte aanvragen?

Persoonlijke aandacht vinden wij belangrijk. Wanneer je een offerte aanvraag doet, komt een SCN mooimaker bij je langs om persoonlijk kennis te maken. Vervolgens maken we een scherpe en duidelijke offerte om de gehele woning mooi te maken!

ZOEK CONTACT