Contact

Het reinigen van dakpannen houdt in dat het dak wordt schoongespoten met een hogedrukspuit.

Ben je niet tevreden over hoe het dak eruitziet? Mooi! SCN mooimakers is gespecialiseerd in dakpannen reinigen. Wij maken jouw dak weer mooi!

Waarom is dakpannen reinigen nodig?

Het reinigen van dakpannen houdt in dat het dak wordt schoongespoten met een hogedrukspuit. Het dak is een belangrijk onderdeel van iedere woning of pand. Het zorgt voor bescherming tegen alle weersomstandigheden en geeft ook uitstraling en karakter. Mooie dakpannen zijn hét visitekaartje. Onze SCN mooimakers verwijderen vuil en aanslag dat op dakpannen zit. Het reinigen van dakpannen voorkomt ook schade in de toekomst. Dakpannen gaan gemiddeld zo’n 50 jaar mee en voor een lange levensduur is het belangrijk dat dakpannen regelmatig worden schoongemaakt. Het reinigen van dakpannen is een stuk goedkoper dan het vervangen: maak hier dus slim gebruik van. Om het beste resultaat te behalen is het raadzaam om periodiek jouw dak te reinigen.

Welke methode van dakpannen reinigen gebruiken wij?

Wij zijn gespecialiseerd in het reinigen van dakpannen. Met onze hoogwerkers en klimmaterialen kunnen wij op iedere hoogte het dak reinigen. Er zijn verschillende manieren om dakpannen te reinigen. Meestal reinigen we met hogedruk water, maar het is ook mogelijk om met hogedruk stoom. Als je zelf aan de slag gaat met bijvoorbeeld een tuinslang heeft weinig effect en is ook nog gevaarlijk. Wij hebben de juiste materialen om veilig jouw dakpannen weer mooi te maken.

Wat betekent reinigen met hogedruk water?

Onze mooimakers reinigen over het algemeen de meeste daken met heet water onder hoge druk. Op basis van 350 bar en een hitte van 95 graden wordt vervuiling verwijderd. Moeiteloos worden vuiligheden als mossen, algen, atmosferische vervuiling en korstmossen gereinigd. Deze manier van reinigen gebruiken we ook voor het reinigen van gevels, terrassen en stoepen. Onze SCN mooimakers beschikken over veel ervaring om elke mooimaak klus te klaren. Iedere klus is anders. Ze maken zelf de inschatting hoeveel druk en temperatuur er nodig is om dakpannen weer mooi te maken.

Wat houdt de methode hogedruk stoom in?

Een andere methode om te reinigen is hogedruk stoom, op basis van 250 bar en 140 graden hitte. Deze manier van stoom reinigen gebruiken wij meestal bij monumenten en oudere gebouwen. De stoom zorgt voor een thermoshock effect waardoor we organisch vuil doeltreffend verwijderen, zonder dat we de dakpannen beschadigen. Voor deze werkzaamheden is expertise nodig en dat mag niet verward worden met het “normale” hogedruk water reinigen. Stoomreiniging is een specialistische dienst en hiervoor is vakkennis vereist. Al onze mooimakers zijn gecertificeerd (SteamPLUS operator).

Wat zijn de resultaten van dakreiniging?

De resultaten van dakreiniging zijn altijd mooi! Jouw dak ziet er na het schoonmaken weer uit als nieuw. Iedere dag weer geeft het een fijn gevoel als je naar een mooi dak kijkt. Het reinigen van dakpannen is een waardeverhoging voor jouw huis. Als een potentiële koper jouw mooie dak ziet, is hij direct onder de indruk. Het dak reinigen door onze SCN mooimakers is een goede investering. Ook het reinigen van een overkapping is rendabel. Wij vinden het belangrijk dat klanten tevreden zijn. En we zijn altijd eerlijk Als we zien dat er aanvullende werkzaamheden nodig zijn, dan melden we dit en geven jou een passend advies. Wat zijn de resultaten van dakreiniging?

Daken coaten

Wil jij nog langer genieten van een mooi dak? Laat dan na de dakreiniging het dak coaten. Door het weer slijt de toplaag van dakpannen waardoor er mos vorming en vuiligheid ontstaat. Bij het coaten van het dak spuiten wij een beschermend middel over het dak. Dit zorgt ervoor dat het moeilijker is voor mossen en algen om zich op het dak te vestigen. Ook weersinvloeden zoals sneeuw en regen hebben dan minder effect op de dakpannen. Door het dak te coaten, zijn de dakpannen beter beschermd en hebben ze een langere levensduur. Daarnaast is het veel goedkoper dan een dakrenovatie.


Offerte aanvragen?

Persoonlijke aandacht vinden wij belangrijk. Wanneer je een offerte aanvraag doet, komt een SCN mooimaker bij je langs om persoonlijk kennis te maken. Vervolgens maken we een scherpe en duidelijke offerte om de gehele woning mooi te maken!

ZOEK CONTACT