Contact

Dakreiniger Bladel

Ben je niet tevreden over hoe het dak eruit ziet? Mooi! Wij helpen je bij het grondig reinigen van jouw dakpannen. Onze mooimakers zijn gespecialiseerd in het reinigen van dakpannen op iedere hoogte.

Hoe doen we dat?

Er zijn verschillende manieren om dakpannen te reinigen. Meestal reinigen we met hogedruk water, maar het is ook mogelijk om met hogedruk stoom. Als je zelf aan de slag gaat met bijvoorbeeld een tuinslang heeft weinig effect en is ook gevaarlijk. Wij hebben de juiste materialen om veilig jouw dakpannen weer mooi te maken. 

Hogedruk water

Onze mooimakers reinigen over het algemeen de meeste daken met heet water onder hoge druk. Op basis van 350 bar en een hitte van 95 graden wordt vervuiling verwijderd. Moeiteloos worden vuiligheden als mossen, algen, atmosferische vervuiling en korstmossen gereinigd. Deze manier van reinigen gebruiken we ook voor het reinigen van gevels, terrassen en stoepen. Iedere klus is anders. Ze maken zelf de inschatting hoeveel druk en temperatuur er nodig is om dakpannen weer mooi te maken.

Hogedruk stoom

Een andere methode om te reinigen is hogedruk stoom, op basis van 250 bar en 140 graden hitte. Deze manier van stoom reinigen gebruiken wij meestal bij monumenten en oudere gebouwen. De stoom zorgt voor een thermoshock effect waardoor we organisch vuil doeltreffend verwijderen, zonder dat we de dakpannen beschadigen. Voor deze werkzaamheden is expertise nodig en dat mag niet verward worden met het “normale” hogedruk water reinigen. Stoomreiniging is een specialistische dienst en hiervoor is vakkennis vereist. Al onze mooimakers zijn gecertificeerd (SteamPLUS operator).

Dak coaten

Door weersomstandigheden slijt de toplaag van dakpannen waardoor er mos vorming en vuiligheid ontstaat. Bij het coaten van het dak spuiten wij een beschermend middel over het dak. Dit zorgt ervoor dat het moeilijker is voor mossen en algen om zich op het dak te vestigen. Ook weersinvloeden zoals sneeuw en regen hebben dan minder effect op de dakpannen. Door het dak te coaten, zijn de dakpannen beter beschermd en hebben ze een langere levensduur. Daarnaast is het veel goedkoper dan een dakrenovatie.

Waarom?

Het dak is een belangrijk deel van iedere woning of pand. Het zorgt voor bescherming tegen regen en zon en geeft ook uitstraling en karakter. Mooie dakpannen zijn hét visitekaartje. Het reinigen van dakpannen voorkomt ook schade in de toekomst. Dakpannen gaan gemiddeld zo’n 50 jaar mee en voor een lange levensduur is het belangrijk dat dakpannen regelmatig worden schoongemaakt. Om het beste resultaat te behalen is het raadzaam om periodiek jouw dak te reinigen.

Offerte aanvragen?

Persoonlijke aandacht vinden wij belangrijk. Wanneer je een offerte aanvraag doet, komt een SCN mooimaker bij je langs om persoonlijk kennis te maken. Vervolgens maken we een scherpe en duidelijke offerte om de gehele woning mooi te maken!

ZOEK CONTACT